Martin Sijbesma

 
Indien de giclée niet voorradig is, is de levertijd maximaal 2 weken.
 
Martin Sijbesma

Martin Sijbesma is geboren te Hartwerd (Fryslân) in 1968, woont en werkt momenteel in de voormalig gereformeerde kerk van het rustieke Kûbaard. Na de basisschool heeft hij de opleiding huisschilder op de L.T.S. te Bolsward gevolgd. Later is zijn opleiding vooral autodidactisch geweest.

De bewuste keuze om kunstschilder te worden kwam in 1986. Het was vooral de realistische schilderkunst die hem boeide, met name uit de 17e en 18e eeuw. Zijn werken hebben een warme, romantische en verstilde inslag door de kleur en compositie.

Door zijn liefde voor oldtimers zie je de laatste jaren steeds vaker klassieke auto’s in zijn schilderijen. Tevens schildert hij graag interieurs, stillevens, veelal met antieke voorwerpen, groenten en fruit. "De geschiedenis van de schilderkunst leert mij dat het realisme nooit geheel is verdwenen, zelfs niet in de 20e eeuw. Deze kunstrichting is volgens mij een rode draad door de schilderkunst met diverse invalshoeken. Daarom is mijn uitgangspunt steeds de relatie tussen het eerder genoemde realisme en de hedendaagse tijd. Door de juiste combinatie van object en kleur wil ik rust uitbeelden en een sfeer van warmte, romantiek en nostalgie creëren." Het werk richt zich uitsluitend op het mooie van dingen, op harmonie en verstilling. De schilderijen van Martin Sijbesma zijn klassiek vakwerk.
 
 


T-Ford 
 
Giclée op canvas
Formaat incl. baklijst 54 x 54 cm

Oplage 90 stuks

 
275,-
 

 
 
 
Het lelijke eendje
 
Giclée op canvas
Formaat incl. baklijst 74 x 79 cm
Oplage 40 stuks
 
365,-
 

 
 
Snoekebeek in de Wieringermeer
 
Giclée op canvas
Formaat incl. baklijst 29 x 89 cm
Oplage 25 stuks
 
245,-

 
 
 

Volvo Amazone 
 
Giclée op canvas
Formaat incl. lijst 54 x 54 cm

Oplage 40 stuks

 

265,-

bestellen 

 
Langzaam verkeer
 
Giclée op canvas
Formaat incl. baklijst 54 x 54 cm
Oplage 40 stuks
 
265,-