Home design

 

Schalen en vazen

Design schalen en vazen zijn geblazen in verschillende glasstudio's  uit binnen en buitenland.

De vazen en schalen worden in serie gemaakt maar zijn allemaal mond geblazen en daardoor nooit exact hetzelfde. 

Afbeelding invoegen

 Betekenis en definitie
Lithografie of steendruk is een vlakdruk-techniek, die berust op het principe dat vet en water elkaar afstoten. Eerst maakt de kunstenaar met vet tekenmateriaal een tekening op een kalkstenen plaat, een lithosteen. De steen krijgt vervolgens een speciale behandeling. Het krijt of de inkt waarmee getekend is, wordt er weer af gewassen, maar de tekening blijft als een 'vetvlek' vaag zichtbaar op de steen staan. Daarna wordt de steen nat gemaakt. De 'vetvlek', de tekening, stoot het water af, de niet-betekende gedeelten worden vochtig. Met een inktroller wordt drukinkt op de steen aangebracht. De vette inkt blijft alleen op de (vette) tekening plakken. De rest van de steen is vochtig en stoot de vette inkt af. Het afdrukken gebeurt op een lithopers. De ingeïnkte steen met daarop het papier wordt langzaam onder een horizontale balk doorgeschoven. Door de hoge druk van de pers gaat de inkt van de steen over op het papier. De afdruk wordt een litho genoemd. Bij kleurenlithografie wordt voor elke kleur een aparte steen gebruikt. De stenen worden na elkaar op hetzelfde papier afgedrukt.
Afbeelding invoegen

  Giclée

De giclée is een reproductiemethode die het oorspronkelijke gevoel van het origineel optimaal overbrengt. Onze collectie giclées worden gemaakt in een beperkte oplage op canvas of Fine Art Papier. Door het gebruik van echte pigmenten behoud de giclée onder gemiddelde omstandigheden zijn kleur 75 jaar. 

Afbeelding invoegen  Sierglas Objecten

Over de hele werled worden in verschillende glasstudio's objecten op ambachtelijke wijze vervaardigd. een veelheid aan kleur, vorm en technieken wordt hierbij gebruikt. Veel glaskunstenaars beginnen hun carrière in deze studio's om hun vaardigheden en vakmanschap volledig onder de knie te krijgen en zo hun eigen identiteit in de ontwerpen mee te kunnen geven. 

Afbeelding invoegen