Gerard Schoone is een freelance fotograaf en product-ontwerper.
 
"Paternoster verlichting" 
Met tientallen jaren ervaring heeft hij een verscheidenheid aan verlichtingsoplossingen ontworpen en geproduceerd die breed is verspreid, zowel binnen als buiten Nederland.
 
Zijn recente lijn van lampen, "Paternoster”, is gebaseerd op het concept van bouwen met licht.
Het is een modulair verlichtingssysteem en de verschillende lampenkappen zijn de bouwblokken. Dank zij de door Kees Kamper ontwikkelde 'infill-only' print technologie hebben de kapjes een transparante textielachtige structuur . De Paternoster verlichting is milieuvriendelijk: de 3D-geprinte onderdelen zijn gemaakt van volledig recyclebaar PET. Ze worden alleen gefabriceerd als ze nodig zijn, dus geen voorraad. 

In principe bestaat de lamp uit twee stalen staven onder stroom (12V) een lampvoet en kappen met led lampjes.  Eenmaal geplaatst tussen de twee stalen staven, licht het lampje op.
 
Het type lamp kan variëren tussen een eenvoudige tafellamp en verschillende staande lampen. Op verzoek kan elk formaat van het frame op maat worden gemaakt.
  

    "De Amsterdamse wallen en enge vogels" 

 
De meeuw is niet de lievelingsvogel van de Amsterdammer, hooguit de stadsduif heeft een beroerder imago. 
Ze hebben van die gemene kraaloogjes, waarmee ze onbetrouwbaar in het rond kijken. En ze maken niet zelden met hun gekrijs een hels kabaal.
Maar zoals Gerard Schoone ze fotografeert zijn het opeens hele mooie beesten. De stad, De Wallen. In vrijwel alle gevallen, de Sint Nicolaaskerk op de achtergrond, of de Oude Kerk, daar opzij.
Er is water, er zijn kades en heel in de verte is er een enkele voorbijganger. Soms is het Hollands licht, ten voeten uit. Dan weer zijn de kerktorens in nevelen ­gehuld.
Samen, de meeuw en de stad, het object en het decor, tonen Schoones foto's Amsterdam op zijn mooist.