Houten profielen

 

Lijsten fabrikant Vadia brengt als leverancier van Alosery Art & Design een lijstencollectie van vooraanstaande leveranciers uit Duitsland, Italië en Spanje. 
Dit uitgebalanceerde en zeer complete assortiment staaflijsten is met recht een echte lijstenmakers collectie te noemen. Onze houten lijsten worden exact op maat gemaakt bij de lijstenfabriek waarna wij het verder verwerken tot een complete inlijsting.

U vindt hier alle houten lijsten verdeeld over zes collecties:
Excellent, Style, Basis en Ornament.

 

 

 Afbeelding invoegen
Excellent - Collectie
Kenmerkend voor de Excellent Collectie is de kwaliteit in design en afwerking.
 

De houten profielen worden ontworpen met gevoel voor design en afgewerkt met hoogwaardige materialen.

Veel profielen in deze collectie zijn naar Italiaans ontwerp, veelal met handafwerking. Hierdoor is de Excellent Collectie met recht een top-collectie. Deze profielen geven uw werk onderscheidende sfeer met een hoogwaardige uitstraling. 

 
 Afbeelding invoegen
Style - Collectie
Uniek in vorm en kleur. Eigenzinnigheid in vorm en afwerking doet de Style Collectie perfect aansluiten bij elke smaak.

Een lijst geldt immers als een podium voor uw in te lijsten werk. Het ene werk vraagt om een kleurrijke omlijsting, het andere werk om een hoogglans strakke style. Met de Style collectie is een match met elk interieur te maken. Klassiek, modern of kleurrijk. Wees creatief en laat u inspireren tot de mooiste combinaties. 

 
 Afbeelding invoegen
Basis - Collectie 
 De kracht van de Basis Collectie zit hem in de eenvoud van profiel en kleur.
 
 
De gebruikte houtsoort of de wijze van eenvoudige kleuring staan letterlijk aan de basis van een minimalistische inlijsting.

Met toegankelijke prijzen leent deze collectie zich uitstekend voor bijvoorbeeld seriematige inlijst-opdrachten. Van blank houten profielen tot diverse baklijsten. 

 
Afbeelding invoegen 
 

Ornament-Collectie.

De klassiekers onder de lijsten kunt u vinden in de Ornament Collectie. De tijdloze vormen geven een rijke barok uitstraling.

 

Soms zijn deze gecombineerd met moderne glanskleuren voor een opvallende tegenstelling. De vormen zijn ontstaan begin 17e eeuw in Italië maar maken altijd nog een tijdloze rijke indruk. 


 
 Afbeelding invoegen
Go 4 Frame - Collectie

Door het moderne ontwerp van het aluminium profiel in combinatie met houtfineer op de aluminium kern, heeft de Go 4 frame met maar liefst 35 kleuren een geheel eigen gezicht.
 
Door het plaatsen van de spacer lijkt het glas te zweven boven het ingelijste werk.

 
 Afbeelding invoegen
Nielsen - Collectie 

Design met vele kleuren.

Het aluminium lijsten assortiment van Nielsen biedt u creatieve en ontelbare mogelijkheden om vorm te geven aan uw inlijsting. De verschillende profielen en grote keuze in kleuren maken de mogelijkheden oneindig.

UltraVue70,Het meest gekozen glas in de lijstenvakhandel.

Dit populaire glas is slechts 2 mm dik en heeft een dubbele anti-reflectie coating. Het ontspiegelde waterwitte glas is van prima kwaliteit en is daarom het meest gekozen glas onder lijstenmakers. Ook is het glas UV-werend, met een UV-bescherming van 70%. UltraVue70 biedt goede bescherming aan het in te lijsten werk en is zeer geschikt voor het inlijsten van uw documenten en kunstwerken die in een gecontroleerde lichtomgeving worden weergegeven om de UV-blootstelling te beperken.

 

Het glas is verkrijgbaar tot Maximaal formaat 122,0 x 172,5 cm

 
 
Perfect white clear, Minimalistisch en neutraal.
 
De grondstoffen van Perfect white clear worden extra gefilterd waarbij de ijzeroxides uit het zand worden gehaald en gesmolten bij 1700 graden Celsius tot een vloeibare massa. Nadat het glas de koeltunnel verlaat wordt het met licht en optische camera’s gecontroleerd op fouten. Door robots wordt het glas gewassen en verpakt.
Voordeel: Het mooiste en helderste Float glas en de laagste prijs.
Nadeel: door de 8% reflectie van het glas worden de kleuren van het ingelijste werk en het uitgekozen passe-partout wat donkerder. Kan niet worden gebruikt in combinatie met een foto of kunstwerk op glad papier gedrukt zonder dat een passe-partout wordt gebruikt. Het papier kleeft dan vast aan het glas. Bij teveel tegenlicht ontstaat een erg sterke reflectie en bij donkere kleuren ontstaat een spiegeleffect waardoor het kunstwerk slecht te zien is.
 
Perfect White Clear is verkrijgbaar tot formaat 80cm x 160cm