Richard Price
 
                     
  

Richard Price.(1960)

Glaskunstenaar, geboren te Aldershot, GB.
Opleiding: North Staffordshire polytechnic School of Art en Design, Stoke on Trent (1979-1982)
Na in Engeland te zijn opgeleid vervolgt hij zijn glasopleiding aan de glasafdeling van de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (1982-1985).
 
Vervolgens leerde hij bij de Italiaanse meester-glasblazer Lino Tagliapetri de fijne kneepjes van de Venetiaanse glastechnieken kennen. Als uitvoerend glasblazer werkte hij o.a. voor Mieke Groot, Richard Meitner, Sabine Lintzen, en voor het Marseillaanse CIRVA, een studio waar glas wordt gemaakt voor kunstenaars uit andere disciplines.
 
 "Drops of The Ocean" 
In 1988 won hij de Staatspreis des Landes Baden-Württemberg für Europaisches Kunsthandwerk.
Meester-glasblazer Richard Price is een van de meest gevraagde glaskunstenaars in Nederland, zijn werk is bekend in binnen en buitenland.
 
Price is bekend geworden met zijn grote, barok gevormde, gekleurde en gegoten objecten, waarin hij baby`s, paardenhoofden en vogelkooien verwerkt.
 
Voor Price is glas een passie en de figuratie van zijn werk blijkt van allegorische aard te zijn. Price doet geen uitspraak over eventuele diepere bedoelingen in zijn werk. Hij maakt wat hij leuk vindt, laat zich leiden door het materiaal en zijn solide technische kennis, en hoopt dat het resultaat bevalt.Zijn thema's zijn afwisselend, fantasievol en soms zelfs bizar. Zijn liefde voor het decoratieve gecombineerd met vormen uit de natuur leidt tot vervreemdende objecten, veelal overgoten met een stevige dosis symboliek. 


 "Night Singer"

In zijn serie 'Thaise modellen' worden uitdrukkingen van de volksaard verbeeld in glas geblazen mensfiguren, versierd met uitbundige hoofdtooien en kleurrijke huidstructuren. Het werk van Price is altijd herkenbaar door zijn uitgesproken barokke vormen en kleur.

 
"Buddha"

Price maakt naast het glasblazen veelvuldig gebruik van de casting techniek waarmee hij grote bekendheid verwierf. Daarnaast blaast hij ook vazen en schalen. Kenmerkend is dat in elk stuk dat hij giet of blaast het gewicht en de structuur van het glas sterk aanwezig blijven.  
 
Zijn glaskunst weet onschuld, alsmede toekomstbeelden te visualiseren. De kijker wordt uitgenodigd de beelden op verschillende manieren te interpreteren. Een ongecompliceerde kijk op zijn werk is hierbij niet het geval.  Richard Price wil juist de kwetsbaarheid van het adorabele visualiseren. Het paardenhoofd omgeven door een doornige rozenstruik is hiervan een goed voorbeeld. Mens en dier worden op een wijze gepresenteerd, waarbij emoties als metaforen zichtbaar zijn. Het werk van Richard Price heeft dus een grote verhalende inhoud. Deze kunstenaar weet het glas als een ultiem beeldend middel te hanteren. De gebruikte casting techniek en de vaak gecombineerde techniek van het blazen van glas roepen grote bewondering op bij de kunstkenners. 
  
"Colliding Planet" 1

unicum, 31 cm hoog 
 € 565,-
 

 


"Colliding Planet" 2

unicum, 34 cm hoog
€ 565,-
 

 

"Drops of the Ocean" 1

unicum, ca. 31 cm hoog
€ 565,-
 

 

"Drops of the Ocean" 2

 unicum, ca. 31 cm hoog.
€ 565,-
 

 

"Drops of the Ocean"

unicum ca. 31 cm hoog
€ 565,-
 

 

"Buddha"
 
Lost wax casting
unicum, 33 cm hoog 
€ 510,-

 
"Net Vaas"

unicum, 34 cm hoog
€ 510,-

 
 
"Blowen Mask" (Hanging)

unicum, 26 cm
€ 285,-
 

 
 
"Small Head"

unicum, lost wax casting 31 cm
€ 675,-
 

 
"Boat"

unicum, lost wax casting. 40 cm
€ 450,-
 

 
"Boat with Fish"

unicum, lost wax casting. 31 cm
€ 450,-
 

 


"Buddha Jar"

unicum, lost wax casting. 43 cm hoog
€ 1.015,-
 

 
 
"Buddha Jar"

unicum, lost wax casting 60 cm hoog
€ 1240,-