Molinari


Cristais Sao Marcos, het grootste familiebedrijf op gebied van glaskunst in Latijns Amerika, gevestigd in Brazilië, de naam achter Molinari Glasdesign, is opgericht in 1962. 
 
Lees verder onderaan de pagina.........
 
 
 
 

 
 
 

Vaas turquoise, aubergine
Kristal 50 cmMuraanse invloeden.
De Braziliaanse broers Antonio Carlos en Paulo Molinari genoten al op zeer jonge leeftijd, 11 en 8 jaar oud, hun opleiding als glaskunstenaar op het eiland Murano bij de vermaarde meester in de glaskunst Aldo Bonora, waar ze eenieder versteld lieten staan van hun grote artistieke talent, zo ontzettend jong nog. 

Deze traditionele Italiaanse glaskunst technieken worden heden ten dagen nog gemixt met de Braziliaanse passie en creativiteit met als resultaat een ongeëvenaarde technische expertise, een prachtig vormgegeven, kwalitatief hoogwaardige lijn in glaskunst, zeer goed toepasbaar in het moderne alsmede het klassieke interieur.
 
Exclusieve Lijn.
Sinds de jaren 1990 is naast de bestaande lijn in glasdesign een zeer exclusieve lijn in glaskunst geïntroduceerd in kleinere oplagen, de zogenaamde gelimiteerde jaarstukken, die qua vormgeving en kleurgebruik nog fraaier zijn dan de bestaande glaskunst collectie van Molinari Glasdesign.
De prachtige mond geblazen, handgemaakte glas objecten uit Pocos de Caldas, het zuiden van de staat Minas Gerais in Brazilië, bestaan veelal uit warme amber- of intense roodtinten in zeer uiteenlopende vormgeving, van strak tot grillig, hetgeen u terugvindt in schalen, vazen, olielampjes en glassculpturen, die al gauw zo'n 3 kg tot zelfs 6 kg qua gewicht zijn.