Maciej Habrat


Maciej Habrat werd geboren in Krosno in 1971. Zijn vader was een glasblazer, dus Maciej had urenlang hard werken geobserveerd om glazen meesterwerken te maken sinds hij een kind was. 

Zijn vader toonde hem ook de geheimen van zijn unieke werk. Glas is de passie van Maciej geworden. Hij begon zijn opleiding aan de kunstacademie in Miejsce Piastowe in 1986. Na het afronden van de school, verhuisde hij naar Wrocaw om te studeren aan de meest prestigieuze Academie voor Schone Kunsten in Polen, faculteit voor keramiek en glas.

Lees verder onder aan de pagina...........


 
 
Schaal Kat

Fuse techniek
Formaat diam. 40 cm
 
255,-
 
bestellen
 

 

 
De Maan en de Wolken
 
Fuse techniek
Formaat diam. 40 cm
 
255,-
 
bestellen
 


 
 
 
Zwarte Kat
 
Fuse techniek
Formaat diam. 40 cm
 
255,-
 
bestellen

  
Tijdens vakanties en vrije tijd reisde hij naar zijn geboortestad Krosno om zijn handmatige vaardigheden in glasblazerijen in Krosno te ontwikkelen. 

Hij creëerde de MA Thesis-Vase in a Graal Techniek onder supervisie van professor Zbigniew Horbowy in The Glass Cathedral in Wroc³aw.

Na zijn afstuderen kwam hij terug naar Krosno en begon hij samen te werken met beroemde glasfabrieken. Hij ontwierp ook glaswerk voor glasfabrieken in Inowroc³aw.

Maciej's droom is altijd geweest om artistiek glas te ontwerpen, dus in 1997 opende hij zijn eigen bedrijf - Glass Studio Habrat. Sinds die tijd zijn veel meesterwerken tot leven gebracht door Maciej: sculpturen, hangende objecten, beeldjes, decoratieve items - allemaal gemaakt in fuse-techniek. 

Zijn stijl is gemakkelijk te herkennen in veel galerijen rondom de worls. Een aantal van Maciej's unieke werken zijn opgenomen in de collectie in The Corning Museum of Glass, (New York USA)