Afbeelding invoegen
 
 
Louis la Rooy (1947), heeft gestudeerd aan de Rietveld en aan de Rijksacademie te Amsterdam. In de Verenigde Staten heeft hij bij de Willet Stained Glass Compagnie les gegeven in het glas appliqueren en heeft deze techniek daar onder de aandacht gebracht.

In 1968 keerde hij terug naar Nederland waar hij sindsdien veel kunstwerken ontwerpt en uitvoert voor architecten en kunstenaars waaronder Corneille, Appel en Wolkers. In 1981 voerde hij een groot glas-appliqué uit naar ontwerp van Rufino Tammayo, waarvoor hij bijna een jaar in Mexico doorbracht.


Louis la Rooy maakt voor zijn eigen vrije werk gebruik van zijn enorme kennis en vakmanschap welke duidelijk is terug te vinden in de uitvoering van de soms zeer ingewikkelde toegepaste techniek. Hij probeert hiermee telkens weer een grens te verleggen voor zijn nimmer aflatende inspiratie. Om zo tot een ultieme uitdrukking te komen van zijn ontwerp.
 
 
Wimpel

Louis gebruikt verschillende technieken, voor zijn wimpel-vormen in stalen voet, gebruikt hij de fusing en slump techniek evenals voor zijn schaalobjecten en wandpanelen.
 
 
 
Roll-up techniek

Zijn sculpturen zijn uitgevoerd in de door hem ontwikkelde roll-up techniek. Hierbij wordt letterlijk, de eerder gesmolten plaat, opgerold en uitgeblazen.  
 
 
The Main Road
Streamer 63 cm hoog. unicum
€ 950,-
 

 
 
 
Red Necklace
Roll-up techniek 70 cm hoog. unicum
€ 880,-
 

 
 
Bottle with a message
Roll-up techniek, 74 cm hoog. unicum
€ 1.600,-
 

 
 
Sunflower
Streamer 64 cm hoog
€ 695,-
 
 


 
 
 
My White Buttons
Roll-up techniek 84 cm hoog. unicum
€ 1.450,-
 

 
A Slice of 10 kg
Fusing techniek 55 cm.unicum
€ 665,-
 

 
 
Butterfly
Plate Fusing techniek, diam. 60 cm. unicum
€ 1.130,-
 

 
 
There is always colour in my life
Roll-up techniek, 70 cm hoog. unicum
€ 1.350,-