Lia Koster


Afbeelding invoegen
Lia Koster, 1958 Delft
 
Aan de Academie voor Beeldende Kunsten Utrecht koos Lia de specialisaties ruimtelijke technieken en omgevingsvormen. Na een vervolgopleiding bij een glazenier voor glas in lood zag ze de schoonheid en mogelijkheden van het glas in. In het begin van haar loopbaan als kunstenaar maakte ze vooral gebruik van glas in lood binnen een plat vlak.
Zo maakte ze, naast tal van andere opdrachten, een glazen plafond van 140 m² voor in de eetzaal van het cruiseschip MS Amsterdam van de Holland Amerikalijn.  
Lees verder onderaan de pagina............. 
Afbeelding invoegen 

 
 
Synergie
 
Wandobject, unicum
Glas/staal
Formaat 50 x 38 cm
 
1050,-
 

 
 

 
Uit het niets
 
Wandobject, unicum
Glas/staal
Formaat 40 x 38 cm

950,- 
 

 
 

 
Pale Moonlight

Plafond Lichtobject, unicum
Glas/staal
Formaat 50 cm.
 
1285,-

 
 
 
 
Tissue
 
Wandobject,unicum
Glas/staal
Formaat 52 x 28 cm
 
975,-
 

 
 

 
Dark Matter
 
Wandobject, unicum
Glas/staal
Formaat 40 x 40 cm
 
950,-
  

  
 

 
Neptunus Garden

Object, unicum
Glas/staal
Formaat H. 50 cm
 
975,-
 

 

 
Geblazen glas; 
De rijke vormentaal, die te vinden is in planten, bloemen en fruit ondergaan een metamorfose in haar werk. Heldere kleuren en geheel nieuwe vormen die niet zelden sensueel of erotisch te noemen zijn en waar vaak een humoristisch aspect niet ontbreekt. 
De natuur laat zich niet imiteren, maar is desondanks een onuitputtelijke inspiratiebron voor Lia Koster. 
Tijdens het blazen ontstaat een spel met krommingen, vlakke en bolle vormen. De uiteindelijke verschijningsvorm van de objecten wordt bepaald door de combinatie van vormen en kleur die nauwgezet op elkaar worden afgestemd, zodat ze elkaar wederzijds versterken. 

Glas in Staal;
 
Haar huidige ruimtelijk werk bestaat uit monumentale buitenbeelden van glas in staal, en bijzonder fraaie staande en wandobjecten voor binnenshuis.
 
Het begint met een schets voor een evenwichtig ontwerp, een ontwerp dat ook daadwerkelijk kan staan zonder om te vallen. Als basis last ze een metalen frame, waarin de stukken glas, die zijn samengesmolten en gevormd worden vastgezet.
Ook hier is de natuur haar bron van inspiratie en zijn er vormen van planten te herkennen.

Haar werken verwijzen enerzijds naar de herkomst van de objecten, de welhaast oneindige vormenrijkdom van de natuur, anderzijds maakt de toeschouwer zijn eigen keuze.