Ingo Leth 

Voltooide in zijn geboorteplaats Duisburg  in de jaren ‘80 een grafische opleiding. In 1989 verhuisde hij naar Nederland.
De passie voor het schilderen speelt een belangrijke rol in zijn leven. Het schilderen is een weg van ontwikkeling. Ingo schildert zowel abstract als figuratief en combineert regelmatig beide.
"Abstract werk laat de eigen fantasie vrij en geeft de mogelijkheid zelf een schilderij te vormen en daarmee een eigen wereld te vormen."

In zijn werken probeert hij altijd een link tussen culturen te leggen. De Nederlandse en Japanse cultuur zijn voor hem daarbij vaak interessant.
 
Een van mijn motto's is  "One aim of contemporary art is to join and to learn of each other’s cultures.”
 
Symbolen en verhalen geven de werken betekenis.
Geluk (1000 kraanvogels) en positiviteit vormen een belangrijke rode draad.
 
Olieverf of acryl verf op doek, in combinatie met natuurlijke materialen, zoals papier, zand of bladgoud, met een evenwicht tussen rust en energie.
De kleur als communicatiemiddel.
Vanaf 1992 heeft hij tentoonstellingen in Nederland en in het buitenland, van New York, Barcelona, tot Kentucky en Montreal.


Sakura
olieverf op linnen
70 x 70 cm
VERKOCHT
Sakura is het feest van de wereldberoemde kersenbloesem, dat in Japan elk jaar uitbundig gevierd wordt. De Sakura is een symbool voor het leven. 

 
Pure
acryl on linnen
100 x 100 cm
VERKOCHT
Ingo heeft bij zijn schilderij "Pure" pure schoonheid van een vrouw en discretie met elkaar gerecombineerd.
Het rode gewaad glijdt licht van haar schouder; hierdoor ontstaat een kleine erotische en passionele spanning.

 Connected by Astrom
acryl/epoxy
120 x 150 cm
2650,-
De sterrenwacht uit Dwingeloo. Astron heeft door middel van ontelbare antennes die in de hele wereld staan opgesteld, een reuzeantenne gebouwd waarmee men probeert de oerknal te doorgronden. Vroeger dacht men dat de hemel trechtervormig om de aarde zat (die een platte schijf was). Als je deze trechters uit elkaar trekt, ontstaan er schijven van verschillende sterrenstelsel. Deze heeft Ingo op een abstracte manier uitgewerkt.
 

 
Touched by Goedewaagen
acryl/epoxy
120 x 80 cm
2250,-
De inspiratie voor dit schilderij is een detail van de keramische werken van Royal Goedewaagen. De vormgeving is een samenstelling van meerdere kleine minuscule details, die regelmatig in de decoraties van di 400 jaar oude bedrijf voorkomen.

 
Proud Love
 
acryl op linnen
 100 x 100 cm
2150,-