HENRYK RYSZ

 

 

 

 

Henryk Rysz (1956) begon zijn loopbaan in 1972 bij KHS, een beroemde glasblazerij in het Poolse Krosno, waar hij de vele mogelijkheden van glasblazen ontdekte en erdoor gefascineerd raakte.

Om zijn eigen ideeën te realiseren opende hij in 1996 zijn eigen glasblazerij. Wat aanvankelijk een kleine glasstudio had moeten zijn (Artistic Glass Works) groeide al snel uit tot een grote glasblazerij.

  

Afbeelding invoegen
 
Roerdomp
 
Geblazen kristal
Unicum
Formaat H. 68 cm
 
595.- 

 

Glasblazen is een arbeidsintensief proces en specialistisch werk. De ontwerpen van Henryk Rysz wegen regelmatig meer dan tien kilo, wat uiteraard veel lichamelijke en geestelijke inspanning vergt van de glasblazer. Het werk van Henryk Rysz geniet veel belangstelling in binnen- en buitenland, hij heeft met veel succes deelgenomen aan exposities in diverse landen in het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Europa, waaronder in Nederland. 

 
 
Afbeelding invoegen
 
Zeilboot
 
Geblazen en heet gevormd kristal
Unicum 
Formaat H.62 cm
 
1200.-

 

Afbeelding invoegen
 
Hefst

Kristallen object
Formaat H. incl. sokkel H. ca. 22 cm
177,-Afbeelding invoegen 
Winter

Kristallen object
Formaat incl. sokkel H. ca. 22 cm
177,-
 
 
 

 

Zijn artistieke producten veroverde al snel het vertrouwen van de klanten in Polen en later ook in de rest van de wereld. Henryk Rysz ontwerpt voornamelijk de originele, unieke artistieke producten. 
Als belangrijkste ontwerper binnen de glasstudio voert Henryk eerst zelf het proces van elk nieuw ontwerp uit en geeft het vervolgens door aan de andere glasblazers.
De objecten moeten bovendien vaak meerdere malen gekoeld en weer verwarmd worden. Na een gedegen kunstopleiding in Berlijn voegde zijn zoon Rafal zich in 2004 bij de glasstudio. Rafal groeide op onder de hoede van zijn Vader in de glasstudio.
 
Urenlang hielp hij hem met het creëren van nieuwe glasobjecten, waardoor hij al zeer jong de geheimen van het glasblazen ontdekte. Afbeelding invoegen

Dikwandvaas met druppels

Geblazen kristal
Unicum
Gesigneerd H. Rysz
Formaat; Hoog ca. 17 cm

184,-

 bestellen


 

Afbeelding invoegen
 
Gegoten, geslepen en gepolijst Object
 
Blauw, geel, bruin
Heet gevormd kristal
Unicum
Formaat 15 x 15 cm

 
440,-
 


Afbeelding invoegen
 
Voorjaar

Kristallen object
Formaat H. incl. sokkel H. ca. 22 cm
 
177,-
 


Afbeelding invoegen
 
Blad op sokkel
Heet gevormd kristal
Unicum
Formaat H. 40 cm
 
210.-