Afbeelding invoegen Homo Bulla, Zwanger. geblazen en gegoten glas.  Fredy Wubben is in 1940 in Den Haag geboren.Fredy heeft 4 jaar een opleiding genoten aan de Vrije Academie in Den Haag.
 
In 1959 won zij de Talenprijs voor schilderskunst in Amsterdam en in 1977 de Geert Bouwmeester Kunstprijs in Gouda. Van 1985-1989 gaf zij gastcolleges aan de Vrije Academie in Den Haag en Rotterdam.Het vrije werk van Fredy zijn haar glassculpturen, vaak in combinatie met andere materialen zoals brons, gietijzer en roestvrij staal. Haar werken wijn sierlijk, luchtig en tekenachtig. Kleuraccenten die de contouren en vormen versterken en het gevoelsleven benadrukken. Een zekere mate van erotiek wordt daarin vaak tot uiting gebracht.Fredy benadrukt met haar werk de betrekkelijkheid van het bestaan evenals het doorgaan en doorgeven van het leven.
 
 
 
 
Procreation, geblazen glas.

 
 
 
 

 
 
Koningsglazen van Fredy E. Wubben bij Alosery Art & Design 
Afbeelding invoegen
De unieke troonswisseling die wij deze eeuw meemaken is een bijzondere en inspirerende gebeurtenis. Na drie Koninginnen krijgt Nederland nu een Koning en Koningin
 
Deze gebeurtenis inspireerde Fredy E. Wubben om twee prachtige Koningsglazen te ontwerpen.De glazen worden "Koningsglazen" genoemd, omdat de glazen ontworpen zijn n.a.v. het Kroningsjaar voor het Koningsechtpaar, en het 200 jarig Koninkrijk. 
 
Omdat het feestelijke glazen zijn, is de basisvorm het champagneglas. Deze basisvorm is strak, eenvoudig en elegant, geeft tegelijkertijd mogelijkheden om te spelen met de vorm. Maxima  inspireerde mij tot het vrouwelijke,dansende, warm gekleurde  oranje/gele glas en Willem-Alexander tot het mannelijke, strakke, formele glas in kobalt blauw. De glazen hebben een hoogte van 26 cm, zijn gesigneerd en worden geblazen in een gelimiteerde oplage van 250 stuks.
 
De glazen worden geblazen door meester-glasblazer Petr Novotny in de studio Ajeto Art Glass in Nový Bor. (Tsjechië) In 2006 won Fredy Wubben met haar ontwerp voor het Máxima drinkglas een wedstrijd tussen glaskunst-ontwerpers. De wedstrijd werd uitgeschreven door Vrienden van modern glas en Royal Leerdam. De opdracht was een drinkglas te ontwerpen geïnspireerd op prinses Máxima. Dit betekende voor Fredy; temperament, passie voor dans, warmte en levendigheid. De glazen zijn te zien en te koop bij Alosery Art & Design