Filip Houdek


Filip Houdek (1978) studeerde in 1996 af bij SUPŠS Kamenicky Senov de Studie ontwerp en bouw van lichte voorwerpen, daarna volgde hij in Novy Bor zijn studie glas waar hij in 1998 voor afstudeerde.
Hij vervolgde zijn studie met buitenlandse stages in Glas Design Center Leerdam en Design Center Utrecht. Na zijn terugkeer naar de Tsjechische Republiek in 1999, vormde hij samen met Sarka Gebyovou de basis bij HG Atelier Design
 
Lees verder onderaan de pagina...........
 
 
Tebee

Tafellamp, kristalglas en hoog gepolijst Stanley Steel
Formaat H. 52 cm
 
1165,- 

 

 
 
 

 

Tree
 
Tafellamp
Geslepen, gepolijst en gematteerd kristalglas
Hoog gepolijst Stanley Steel
Formaat H. 52 cm 
 
1130,-
 

 



 
  
 
Broody Special
 
Tafellamp, kristalglas en hoog gepolijst Stanley Steel. 
Formaat  H. 59 cm
 
1330,-

bestellen
 

 
 

 
 
 
Broody

Tafellamp, kristalglas met hoog gepolijst Stanley Steel        Formaat
 
847,-
 
 

 
 

 
Mikado

Tafellamp, kristalglas met goud vlokken.
Hoog gepolijst Stanley Steel   
 
1230,-
 

HG Atelier Design won diverse prijzen met hun ontwerpen van verlichting en lichtprojecten.

HG ATELIER DESIGN richt zich op het ontwerp en de productie van bijzondere verlichting en lichtobjecten. Zij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van moderne verlichtingsarmaturen, prototypes en lampen in kleine series. 

In de studio wordt gewerkt volgens traditionele technieken en verwerking van glas en metaal, en maken daarbij gebruik van geavanceerde technologieën. Elk project is uniek, met de nadruk op kunst en kunstnijverheid. Filip Houdek weet ambachtelijke traditie te combineren met de huidige trends in design, moderne technologie en de schoonheid van het glas. Zijn werk is gebaseerd op de meer dan 600 jaar oude traditie van het ambachtelijk vervaardigen en produceren van glas in de regio Noord-Bohemen (Tsjechië).