FILIP HOUDEK


 Filip Houdek legt de nadruk op de verbinding van strakke lijnen van glas en roestvrij staal, en hij is er goed in.
Biografie 

 Tebee

Tafellamp
Geblazen kristalglas 
Hoog gepolijst Stanley Steel
Formaat H. 52 cm
1165,- 
Afbeelding invoegen
 
Broody Special
 
Tafellamp
Heet gevormd kristalglas 
Hoog gepolijst Stanley Steel
Formaat  H. 59 cm
1330,-
Afbeelding invoegen
 
Tree
 
Tafellamp
Geslepen en gematteerd kristalglas
Hoog gepolijst Stanley Steel
Formaat H. 52 cm 
1130,-
Afbeelding invoegen

 
Broody

Tafellamp
Heet gevormd kristalglas
Hoog gepolijst Stanley Steel       
Formaat
847,-
Afbeelding invoegen
 Mikado

Tafellamp
Kristalglas met goud vlokken.
Hoog gepolijst Stanley Steel
Formaat  
1230,-
 Afbeelding invoegen
 
 
FILIP HOUDEK

Tsjechische glasblazers behoren tot de wereldberoemde en Filip Houdek, een glasblazer wiens lichtontwerpen huishoudens, luxe hotels en jachten in binnen- en buitenland versieren, is het levende bewijs.Filip Houdek ontwerpt en bouwt binnen- en buitenverlichting, variërend van "kleinere" tafellampen tot monumentale kroonluchters, evenals glazen interieuraccessoires, die zijn geïnspireerd op industrieel design en vrije kunst.Elk stuk van zijn unieke producten voegt een esthetische tint toe aan uw huis. 

Filip Houdek voltooide met succes studies aan de Secondary School of Glassmaking in Kamenicky Senov, de oudste glasbouwschool in Europa, en studeerde af aan de Novy Bor Glass School, een prestigieus technisch instituut.

Dankzij internationale stages bij Glass Design Center, Leerdam en Design Center, Utrecht, scherpte Filip Houdek zijn eigen stijl van werken aan en perfectioneerde hij de kunst van het glas maken als ambacht. Na terugkeer uit het buitenland was Filip Houdek medeoprichter van HG Atelier Design, een ontwerpstudio, die wereldwijd succes heeft geboekt en beschikt over een portfolio met contracten voor miljoenen Tsjechische kronen en kleinere, gewijd aan gemeenschappelijke klanten met buitengewone verwachtingen.

Producten die uitsluitend door Filip Houdek zijn ontworpen, combineren metaal en glas in zowel traditionele als innovatieve glastechnieken. De kunstenaar zelf beschrijft zijn werk als "klassieke lichtbereiding", maar als je de gepresenteerde projecten doorzoekt, zal je merken dat hij dol is op experimenten. Filip Houdek legt de nadruk op de verbinding van strakke lijnen van glas en roestvrij staal, en hij is er goed in – de glaskunstartikelen van Filip Houdek zien er ongelooflijk goed uit en vullen tegelijkertijd het interieur of de buitenruimte met een warm licht. Dankzij zijn serieuze houding en jarenlange ervaring behoort Filip Houdek tot de glaszetters & kunstenaars die in staat zijn om het volledige proces van glas maken te doorlopen, van het eerste ontwerpconcept tot de realisatie.

Hij won verschillende Tsjechische en internationale prijzen en implementeerde projecten in hotels, grote winkels en restaurants, niet alleen op zijn eigen bodem, maar ook in andere Europese landen en in Azië. Bekijk de glasprojecten ontworpen door Filip Houdek en laat u betoveren door de perfectie van de traditionele Tsjechische glasbereiding, die wereldwijd bekend staat