David BeliŽn


David Beliën studeerde in 2000 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Tilburg (3D autonome vormgeving en fotografie).Tijdens deze studie stuitte hij op het glas, en is toen zelf begonnen met experimenteren (combinaties van soorten glas en andere materialen).
 
 
Omdat David niet tevreden was over de resultaten van deze experimenten, volgde hij een cursus in Železný Brod (Tsjechische Republiek ), Middelbare School voor Toegepaste Kunsten in glas. Hier heeft David leren glasblazen. Terug in Nederland zocht hij naar geschikte plaatsen en vakmensen om zich verder te kunnen ontwikkelen en meer te leren over het vervaardigen van glaskunst. In eerste instantie in het Glasmuseum Hoogeveen bij Cees van Olst en in het Glascentrum van Leerdam.
Lees verder onderaan de pagina.........
 

 

 
Orb Air Pastel
 
Geblazen en geslepen glas
unicum
Formaat 12 x 12 cm
 
VERKOCHT
 

 
 
 
 
 
Orb Cobalt
 
Geblazen en geslepen glas
Unicum
Formaat 10 x 13 cm

350,-
 
 
 
 
Orb Amorphe
 
Geblazen en geslepen glas
Unicum
Formaat 15 x 19 cm
 
650,- 
 
 

   
 

 
Orb Satin Ruby
 
Geblazen en geslepen glas
Unicum
Formaat 10 x 12 cm
 
VERKOCHT
 
 
Later huurde hij studiotijd in de glasschool van Novy Bor en in een kleine glasblaasstudio in Hredjovice, deze gaven hem de juiste experimenteer mogelijkheid. In Nederland had David de eer en het genoegen te mogen werken als assistent voor Richard Price en Frederik van Overschelde in Van Tetterode studio's te Amsterdam. De objecten van David zijn vaak sober, verstild.  
 
Gebruikmakend van oude alchemistische kennis weet hij het glas zo te behandelen dat de vraag rijst of het glas of een trans Lucent gesteente is, of wellicht iets levends? Hij speelt met het contrast tussen binnen – en buitenkant. Hij zoekt een evenwicht tussen strakke monumentale vormen en grove textuur.