Susan Ruiter Biografie

Naar de collectie 

 
 
Susan Ruiter, geboren 6 november 1969 te Den Haag.  Suzan kan helemaal in haar eigen wereld zitten. "Ik kan op straat mensen voorbij lopen, omdat ik in gedachten verzonken ben.” Op deze momenten ontstaan de leukste ideeën.  Nadat Susan een opleiding gevolgd heeft aan de mode academie is zij overgestapt naar de grafische wereld. Daarnaast heeft kunst altijd  een grote aantrekkingskracht op haar gehad en besloot zij zich daar meer op toe te leggen. 

 
Na haar grafische opleiding, volgde zij verschillende specifieke lessen aan de Vrije Universiteit en workshops bij diversen gerenommeerde kunstenaars. De kenmerkende beelden van volle vrouwen gecombineerd met prachtige felle en heldere kleuren brengen een eigen humoristische wereld tot stand.
 
 
 
 

Leuke momenten uit het dagelijkse leven worden weergegeven. Samen aan de thee, gezellig met de hond op schoot, koken met vriendinnen en meer.Ze tekent graag mensen en dieren en houd van ronde vormen, humor en kleur.  Haar schilderijen en 3-D kunsthars beelden brengt iets in mensen naar boven: ze worden er vrolijk van. En zo ontdekte ze dat ze met haar passie de wereld een beetje vrolijker en gelukkiger kan maken.Het werk van Susan Ruiter geeft een ziel aan een ruimte en creëert een prettige omgeving.