Nissim Men Biografie

 
Nissim Men

 
Voor zijn project City’s-Portraits brengt Nissim Men meerdere dimensies van een stad samen in een tweedimensionaal beeld.
Het verleden, het heden, de architectuur, de culturele ontwikkelingen en de bezienswaardigheden voegt hij samen tot een portret dat de sfeer van de stad uitdraagt.
Afbeelding invoegen

"Amsterdam 2013: 
 
Afbeelding invoegen
"Almere 2013, The Future of History" 
 
"Door middel van archiefonderzoek en het lezen van documentatie bedenk ik welke objecten het karakter van de stad bepalen. Vervolgens wandel ik door de stad en maak veel foto’s. Onderweg stel ik aan mensen vragen en hun doorgaans zeer enthousiaste antwoorden brengen mij weer op het spoor van interessante onderwerpen. 
"Onlangs reed ik door Amsterdam en in het hart van een rotonde zag ik een nieuw kunstwerk: een badeendje van drie meter hoog. Dat heb ik gefotografeerd en in de foto gemonteerd. Als ik een aantal dagen wandel en fotografeer wordt een stad me meer vertrouwd. Ik begin dan met de stad mee te ademen en krijg op die manier contact met de sfeer en eigenheden van stadsdelen die je als oppervlakkige bezoeker ontgaan. De communicatie met mensen op straat, het enthousiasme van archiefmedewerkers en reacties van inwoners als zij het portret van hun eigen stad zien, maken dit project tot een zeer positieve ervaring."
Voor de compositie van de lucht laat hij zich inspireren door Hollandse landschapsschilders. Nissim blijft graag aan zijn projecten schaven en probeert  zijn foto’s voortdurend te verbeteren.
 
 

 
Afbeelding invoegen 
 "Master Still Life"
 
Nissim Men gaat met zijn maken van digitale kunst terug naar de kunst van de 17e eeuw. Geïnspireerd door de stillevens van bloemen uit deze periode waar de rijkdom en symboliek van het leven en vergankelijkheid wordt uitgebeeld.